COMFORT

Een collega die zich niet kan concentreren door het geroezemoes op de gang, de extra deken die je regelmatig nodig hebt in de buurt van dat grote raam of de lamp die standaard aan staat in die donkere keuken … het zijn allemaal klachten met een bouwfysische oorzaak.

Kansen signaleren
Een comfortabele leefomgeving is een omgeving waarin je je op je gemak voelt, zonder dat je afgeleid wordt door omgevingsinvloeden. BCD Advies signaleert de kansen die ieder gebouwontwerp biedt om het comfort van de gebruikers te verhogen. Wij adviseren onze opdrachtgevers gevraagd en ongevraagd over mogelijke verbeteringen. Hiermee zal een gebouw gerealiseerd worden waar mensen zich prettig voelen en dat  boven het gemiddelde uitsteekt.

Mensen gaan er vanuit dat het op kantoor niet te koud is, dat zij niet de muziek van de buren horen en dat er geen sprake is van tocht. Ons werk is dan ook geslaagd wanneer gebouwgebruikers zich niet bewust zijn van hun fysische leefomgeving.

Werkzaamheden
Naast de toetsing van bouwplannen aan de eisen uit het Bouwbesluit kan BCD Advies u eveneens bijstaan op het gebied van:
•  bezonningsstudies.
•  koudebrugberekeningen.
•  temperatuuroverschrijding.
•  windklimaatonderzoeken.

Heeft u comfort gerelateerde vragen, neem dan contact met ons op.
Deel deze pagina ...Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someone