De particuliere opdrachtgeefster van deze woning weet heel goed wat ze wil. Een gezonde, comfortabele en energiezuinige woning, geschikt voor een persoon. Oftewel een eenpersoons biobased passiefhuis. Samen met haar architect, Joop Bensdorp, heeft ze besloten BCD Advies in te schakelen om over deze belangrijke aspecten te adviseren.

Biobased bouwen

Biobased betekend dat de woning zo veel mogelijk gebouwd wordt met natuurlijke materialen. Dergelijke materialen zijn goed voor de gezondheid van de bewoners. Natuurlijke materialen zijn bijvoorbeeld hout, vlas en leemstuc. Stuk voor stuk materialen die bouwfysisch heel anders werken dan de meer gangbare bouwmaterialen. Over de opbouw, diktes en onderlinge beïnvloedingen is door BCD Advies geadviseerd.

Passiefhuis

De passiefhuisnorm is de meest toonaangevende standaard voor comfortabel en energiezuinig bouwen. Door middel van zeer gedetailleerde berekeningen is door BCD Advies het toekomstige energiegebruik inzichtelijk gemaakt. Door meerdere varianten door te rekenen is een optimalisatie in het ontwerp gevonden. Hierdoor kan de woning zonder actieve vorm van verwarming (warmtepomp, pelletkachel oid) gedurende het hele jaar op temperatuur gehouden worden. Met name de gratis zonnestralen verwarmen deze prettige woning.

Lees ook: Wat is de passiefhuisnorm?

Samenwerking

Binnen dit project is er een prettige samenwerking tussen een betrokken opdrachtgeefster, een ambitieuze architect en een specialistische adviseur. Onderling worden veel gedachtes uitgewisseld, waardoor het ontwerp naar een hoger plan getild wordt. De uitvoering staat gepland voor eind 2017.

De op deze pagina afgebeelde renderingen zijn gemaakt en aangeleverd door architectenbureau 'Ruimte voor Leven'


Biobased tiny-house Almere
Getagd op: