Het moeilijkste aan mijn werk is het overbrengen van het ultieme gevoel van een comfortabele en gezonde woning. Dat gevoel is vrijwel ongrijpbaar, maar o zo belangrijk. Ik raad daarom altijd aan om reeds gebouwde woningen te gaan bezoeken. Beter nog ... deze te gaan ervaren. Spreek zeker ook met de bewoners. Hoor wat voor hun de grote meerwaarde is.

 

Zelf grijp ik iedere mogelijkheid aan om echt goede woningen te ervaren. Onder andere door ieder jaar deel te nemen aan de duurzame huizen route (zoek op 'passiefhuis' om de pareltjes onder de duurzame woningen te vinden).

Passiefhuis Wierden

Via mijn contacten kom ik ook nog eens ergens. Zo mocht ik eind 2016 de woning van de familie Schrooten komen ervaren. Samen met mijn vrouw en dochter hebben we een rondleiding door het huis gekregen en de ervaringen gehoord.

Zowel Armand als Henriëtte zijn erg enthousiast over hun woning. Ze genieten van hun keuken met het uitzicht naar buiten en van de aangename temperaturen. Hun kinderen kunnen veilig en gezond spelen. Ze betalen maximaal €10,- per maand voor verwarming, warm water en elektra samen.

BinnensteBuiten

En pasgeleden zijn ze in het programma BinnensteBuiten van KRO-NCRV geweest. Hebben ze hun zomer- of winterdekbed op marktplaats gezet?

https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/fragmenten/passiefhuis-wierden?npo_cc=126&


Vind je dit een interessant artikel? Deel het dan via een van de volgende kanalen.


Wellicht dat een van de volgende artikelen je ook interesseert.

Huisbezoek – Passiefhuis Wierden
Getagd op: