passie

2.5 jaar geleden stapte ik het kantoor van de Kamer van Koophandel uit met een inschrijvingsbewijs. BCD Advies was opgericht. In die 2.5 jaar is er veel gebeurd.

In mijn vorige functie (in loondienst) gaf ik bouwfysisch advies aan architecten, projectontwikkelaars en aannemers. Advies over geluid, licht, lucht en vocht. Ik heb mogen adviseren voor grote toonaangevende projecten in Nederland. Denk daarbij aan woontorens in Rotterdam, ziekenhuizen, rijksmusea en verschillende ministeries. In al die jaren heb ik echter geen enkele gebruiker gesproken. Niet één!

Vreemd genoeg vond ik dat toen niet eens opmerkelijk. Wel sluimerde altijd de gedachten dat het ook anders kan. Dat het beter kan. Met name in de woningbouw. Ik ben gaan lezen, gaan praten, gaan bekijken en gaan ervaren. Deze zoektocht van 2.5 jaar heeft mij geleerd hoe woningen veel gezonder, comfortabeler en energiezuiniger kunnen zijn dan we gewend zijn. Sleutelrol hierin is dat de korte termijn visie vervangen wordt door een lange termijn visie. Van sturing op bouwkosten naar sturing op 'Total Cost of Ownership' (TCO = totale gebruikskosten).

Bij de meeste bouwprofessionals ligt de focus echter op korte termijn. Op het zo laag mogelijk houden van de bouwkosten. Hiermee is de kans op het behalen van een goed eindresultaat zeer klein. Ongezonde, oncomfortabele woningen met een hoog energiegebruik zijn het gevolg. Echt tevreden bewoners (klanten) krijg je hiermee niet. Daarom richt ik mij op particuliere opdrachtgevers. Bewoners die hun eigen huis willen verbouwen, zich aan het oriënteren zijn op een andere woning of die een heel nieuw huis willen laten bouwen. Mensen die een sterke emotionele betrokkenheid hebben met de woning. Met de wens om tientallen jaren gezond, comfortabel en energiezuinig te willen wonen. Mensen dus met een lange termijn visie.

Ervaar je comfortklachten in je woning? Heb je behoefte aan een energetisch aankoopadvies voor een nieuwe woning? Of wil je gedegen advies voor je nieuwbouwplannen? Neem dan contact met mij op. Ik help je graag!


Vind je dit een interessant artikel? Deel het dan via een van de volgende kanalen.


Wellicht dat een van de volgende artikelen je ook interesseert.

Mijn passie gevonden