Zoals u weet moeten alle gebouwen in Nederland aan het Bouwbesluit voldoen. Dit zijn de minimale eisen. Uitgedrukt in een rapportcijfer is dat een zesje; net voldoende. Zodoende beschikken deze gebouwen maar over een klein beetje comfort en een klein beetje energiebesparing. Wat BCD Advies betreft kan er met gemak een dikke voldoende behaald worden. Beter nog … een tien is haalbaar! Wij hebben ons dan ook gespecialiseerd in het realiseren van kwalitatief hoogwaardige woningen.

 

Gezonde, comfortabele en energiezuinige woningen

Binnen BCD Advies hanteren wij enkele basisprincipes. Deze principes vormen de basis voor een gezond, comfortabel en energiezuinig gebouw. Zij zijn afkomstig uit wetenschappelijke studies en jarenlange bouw- en bewonerservaringen. In de vele hedendaagse concepten van duurzaam bouwen (denk aan BENG, nul-op-de-meter, Passiefhuis en Active house) komen deze principes in meer of mindere mate terug. Denk hierbij aan een goede thermische schil, luchtdicht bouwen, biobased en dampopen bouwen. Wilt u meer weten over deze principes dan komen wij graag langs om u hier meer over te vertellen.

Bouwkosten

U denkt wellicht dat al deze maatregelen alleen maar geld kosten. Ja en nee. De bouwkosten (dus de hypotheeklasten) van dergelijke woningen zijn inderdaad hoger. De totale maandlasten zijn echter gelijk of zelfs lager. Dit komt omdat extreem comfortabele woningen per definitie zeer energiezuinig zijn! De maandelijkse energielasten zijn dus heel erg laag. Voor nul-op-de-meter woningen zijn deze zelfs gemiddeld € 0,- per maand. Een besparing op de energielasten van €100,-/maand, komt overeen met een extra investeringsruimte van € 20.000,- (looptijd van 20 jaar en rentepercentage van 2%). Uw opdrachtgever krijgt voor dezelfde maandlasten dus een gezondere en comfortabelere woning.

 
Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen, kijk dan bij onze diensten. Uiteraard kunt u ook direct contact met ons opnemen.